Изображението на планинския връх Матерхорн ще бъде премахнато от опаковката на Toblerone,

...
Изображението на планинския връх Матерхорн ще бъде премахнато от опаковката на Toblerone,
Коментари Харесай

Любим шоколад вече няма да е същият

Изображението на планинския връх Матерхорн ще бъде отстранено от опаковката на Toblerone, откакто част от производството на шоколадовото блокче бъде преместено отвън Швейцария, което значи, че попада в нарушаване на маркетинговите ограничавания, свързани с потреблението на швейцарска иконография.

Високата 4478 метра планина, чийто съвсем съразмерен пирамидален връх е отразен във формата на шоколадовото блокче с бадеми и мед, ще бъде сменена с по-общ алпийски връх, сподели американският притежател на сладкарската марка, Mondelēz.

На опаковката на Toblerone към този момент ще написа " основан в Швейцария “, а не " от Швейцария “, споделя The Guardian.

" Швейцарското “ законодателство, въведено през 2017 година, лимитира потреблението на белия кръст на националния байрак на червен декор, както и други знаци за швейцарски генезис, в хранителни артикули, промишлени артикули и услуги.

За да могат питателните артикули да се популяризират като " създадени в Швейцария “, 80% от суровините би трябвало да се доставят от страната и по-голямата част от обработката се прави там. За млякото и продуктите на млечна основа изискваната квота е 100%, като се изключи съставки, които не могат да се доставят от Швейцария, като какао.

Проучванията демонстрират, че някои артикули, маркирани като " създадени в Швейцария “, се продават на цена с 20% по-висока от сравними артикули от различен генезис, като продажната цена се покачва с до 50% за първокласните продукти.

От 1908 година Toblerone се създава в швейцарската столица Берн, чието хералдическо животно – мечка – е прикрито в изображението на Матерхорн върху опаковката.

 

Името на лакомството е взето от семейството на изобретателя на шоколадовия бар, Теодор Тоблер, и Торон, сладкарски произведения с препечена бадемова нуга, типично за коледните обичаи в югозападна Европа.

През 2016 година Toblerone сграбчи заглавията в медиите, когато усили дистанциите сред триъгълните шоколадови части на блокчетата, продавани във Англия, с цел да може да продава шоколада на същата цена, само че с тегло, намалено от 170 g на 150 g. Година по-късно Mondelēz също понижи тежестта на блокчетата Toblerone, продавани в Германия, като броят на триъгълните върхове намаля от 15 до 11.

Подобни " несъгласия “ подсигуряваха на Toblerone безвъзмезден маркетинг, като съгласно известията продажбите се покачиха макар хипотетичното отвращение измежду клиентите. Барът се върна към истинската си форма през 2018 година

Mondelēz, която има Toblerone от 2012 година, разгласи предходната година, че от края на 2023 година ще реалокира част от производството в завода си в Словакия, където създава и марката шоколад Milka, в началото създадена в Швейцария.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР